Gynekológovia, odborníci a influenceri sa stretli a hovorili o intímnych zápaloch
Prečo sa hanbíme za svoj výtok, kde berieme myšlienky, že sme urobili niečo zlé, ak sa u nás objaví intímny zápal, a ako o týchto veciach komunikujeme so svojimi partnermi?

"Pokiaľ sa budeme hanbiť za svoje intímne zdravie, nebudeme silnými ženami!"

Stretnutie zo série podujatí "V ženskom tele", ktoré organizuje Carnium Botanicals s cieľom zvýšiť povedomie o intímnom zdraví žien, otvorilo mnohé témy, o ktorých by mali ženy hovoriť častejšie a uvoľnenejšie. Prečo sa hanbíme za svoj výtok; kde berieme pocit, že sme urobili niečo zlé, ak sa u nás objaví intámny zápal; a ako o týchto veciach komunikujeme s partnerom?

Negatívne konotácie a tabu intímneho zdravia

"Fuj!", "Nechutné!", "Prečo uverejňujete také hlúposti?" - to sú len niektoré z komentárov, ktoré dostávame ako reakciu na vzdelávací obsah o kvasinkových intímnych infekciách a intímnom zdraví žien. Hoci si myslíme, že v dnešnej dobe sme otvorenejší a už sa za svoje telo nehanbíme, zjavne to tak nie je. Tézu o hanbe a strachu, s ktorými ženy žijú, na podujatí potvrdila aj gynekologička MUDr. Mili Lomšek Vidmar. Poukázala na to, že ženy, ktoré prvýkrát prežívajú zápal alebo majú podozrenie na pohlavne prenosnú chorobu, často prichádzajú do ambulancie zhrbené a s pohľadom upretým na zem. Jej hlavným povzbudivým odkazom pre všetky ženy bolo: "Nie ste samé." Nie sme samy. Štatistiky potvrdzujú, že viac ako polovica žien zažije zápal aspoň raz za život. Dôležité je však včasné rozpoznanie a správna liečba.

Ženy v plodnom veku sú najviac ohrozené zápalom

MUDr. Mili Lomšek Vidmárovej sme sa tiež pýtali, ktoré ženy sú náchylnejšie na zápaly a čo robiť v prípade chronických kvasinkových infekcií? Gynekologička hovorí, že pre zápal neexistuje žiadne pravidlo - môže sa vyskytnúť u malých dievčatiek ale aj u starších dám (nie je pohlavná choroba!). Najviac sú však postihnuté ženy vo veku od 20 do 40 rokov, pretože ide o kombináciu viacerých faktorov - stres, zmena partnerov, kolísanie hormónov, rýchly životný štýl. Zdôrazňuje, že prvá fáza liečby pri akútnom stave by mala byť pomocou farmaceutických prípravkov (pri ťažších zápaloch je nevyhnutná návšteva gynekológa), ale liečba by mala byť určite podporená vhodnými doplnkami stravy, ktoré podporujú obe mikroflóry súčasne - črevnú aj intímnu- ako napríklad náš "bestseller" Her Biotic.

Rovnováha intímnej flóry musí byť vždy zachovaná

Lieky liečia aktuálny, akútny stav. Ak sa však chceme zbaviť intímneho zápalu z dlhodobého hľadiska (najmä ak sa opakuje), musíme sa pozrieť na životný štýl jednotlivej ženy. O tom na podujatí hovorila Simone Godina, certifikovaná trénerka integratívneho zdravia pre hormonálnu rovnováhu. Strava, životný štýl a všetky tie "maličkosti", ktoré sa sčítavajú, určujú hormonálnu (ne)rovnováhu a procesy, ktoré prebiehajú v tele.

Keď hovoríme o intímnom zdraví, nemôžeme ignorovať črevá, pretože tieto dva systémy sú neoddeliteľne prepojené. Intímna flóra kopíruje alebo napodobňuje všetko, čo sa deje v črevách.

A keď je príliš veľa sladkých pochúťok, spracovaných potravín, málo vlákniny (ktorá podľa Simony Godinovej pomáha eliminovať nadbytočný estrogén) a nedostatok zdravých tukov a živín - rozmnožia sa známe kvasinky Candida, a všetko v tele ide do čerta. Kvasinkový zápal je indikátorom nadmernej aktivity Candidy. A rovnováha sa nevytvorí zo dňa na deň ani jednou zázračnou tabletkou. Žena sa o ňu musí starať neustále - správnou stravou, technikami na odbúranie stresu, odbornou pomocou (gynekologickou a nutričnou) a vybranými doplnkami stravy - najmä kvalitnými probiotikami.

Vedomosti, správne informácie a odborné poradenstvo sú prvými krokmi k zdravému a spokojnému JA

Pokiaľ sa budeme od problémov odvracať, nikdy ich nevyriešime. A kým budú samotné ženy pociťovať odpor voči intímnemu zdraviu, zápal bude pretrvávať. Vedomosti sú moc - najmä pokiaľ ide o pochopenie vlastného tela. Ak sa zaoberáte zápalom, v prvom rade potrebujete skutočné, dôveryhodné a selektívne informácie, aké získate od vyššie uvedených odborníkov. Ďalším krokom je urobiť potrebné zmeny vo svojom živote a otvoriť sa potenciálnym výhodám doplnkov stravy regulujúcich činnosť čriev a hormónov. Môžete tiež využiť komunitu žien, ktoré otvorene hovoria o svojich skúsenostiach - jednou z takýchto žien je influencerka a módna návrhárka Nika, ktorá moderovala diskusiu na podujatí a otvorene sa podelila o svoj príbeh a skúsenosti so zápalmi. "Zápal berie žene všetku slobodu! Každá návšteva toalety je bolestivá, pri športových aktivitách ju všetko brní a bolí, chuť na intímnosti s partnerom zmizne, a jediné na čo dokážete myslieť, je, kedy sa to, do pekla, skončí!" - spomína Nika, ktorá je teraz zaprisahanou užívateľkou Her Biotic.

"Her Biotic mi pomáha pri trávení a nepríjemných zápaloch. Táto skvelá zmes určená na obnovenie zdravej rovnováhy pH v ženskom tele mi zmenila život. Už nie som nafúknutá, nemám zápaly a cítim sa lepšie."

Úloha kvalitných potravinových doplnkov pri udržiavaní zdravej intímnej oblasti

V spoločnosti Carnium Botanicals vytvárame viac ako len kvalitné výživové doplnky pre zdravie žien. Vytvárame hnutie, búrame mýty, vzdelávame a prepájame ženy v komunite. "Nie ste samy!" je motto, ktorým posilňujeme postavenie žien, pokiaľ ide o intímne zdravie.

Doplnky stravy samozrejme nenahrádzajú zdravú stravu, ale podľa tisícov svedectiev spokojných užívateliek sú obrovskou pomocou pri prekonávaní ženských problémov. Výrobkom, na ktorý prisahajú ženy v celej Európe, je Her Biotic, jedinečná probiotická zmes vytvorená pre ženy a "ženské problémy".

Podujatie bolo organizované v Slovinsku.

Odporúčame
background
127 Recenzie
Her Biotic
30 Kapsúl
Na sklade

/ Množstvo na 30 dní / 0,80€ na deň

Jedinečná zmes Her Biotic je vytvorená práve pre ženy a prekonávanie problémov, ktoré nás trápia.

V Her Biotic sme starostlivo namiešali 6 kmeňov, ktoré podporujú ženské zdravie a „zaháňajú“ ženské neduhy. Ukázalo sa, že probiotické kultúry obnovujú črevnú a vaginálnu mikroflóru a majú antimikrobiálnu aktivitu.

Produkt je určený pre mladé dievčatá aj zrelé ženy. 

 

Avšak nie je vhodný pre tehotné ženy a dojčiace matky. Pre obdobie tehotenstva a dojčenia máme špeciálne vyvinutý produkt Natal Biotic (kliknite).

€23,90
Prečítajte si tiež
Skúsenosť zákazníčok s Her Biotic: 7 žien, 7 príbehov
Ocitli ste sa v situácii, keď máte pocit, že vás vaše telo necháva na pospas osudu? Opakujú sa vám problémy s plesňami a ...
Tetánia - nepríjemný zdravotný stav, ktorý môže byť spôsobený nedostatkom magnézia
Nedostatok magnézia (horčíka) je vážny zdravotný problém, ktorý postihuje až 60% populácie a môže viesť k nepríjemnej tetá...
SKÚSENOSTI ZÁKAZNÍČIEK S KAPSULAMI FEMCARE: 7 ŽIEN, 7 PRÍBEHOV
Aj ty si sa ocitla v situácii, kedy máš pocit, že z tvojho tela všetka vlhkosť zmizla nadobro?Máš problém so zápalmi, nepr...