MÝTY A PRAVDY O CELULITÍDE (+ ako s ňou efektívne bojovať)
O celulitíde existuje takmer toľko rôznych tvrdení, koľko je žien na tejto planéte. Hovoria o tom, že za to môže strava, iné, že vinníkom je genetika alebo nedostatok hydratácie a tak ďalej a tak ďalej.

A tak sa každý rok pred začiatkom leta, vyberieme do drogérie a siahame po kozmetických prípravkoch. Alebo si to namierime do kozmetických salónov v nádeji, že tentokrát sa dočkáme šortiek, šiat a plaviek s hladkou a napnutou pokožkou.

Ale vzhľadom na záplavu tvrdení, o ktorých úplne nevieš, či sú vôbec pravdivé, je ťažké zvoliť si správny prístup k odstráneniu a prevencii celulitídy.

Skôr než ti poviem, prečo vlastne celulitída vzniká (a ako si s ňou efektívne poradiť), vybrala som pre vás najčastejšie tvrdenia a skontrolovala, či sú pravdivé.

 

PRAVDY A NEPRAVDY O CELULITÍDE


Celulitída sa vyskytuje prevažne u žien: PRAVDA                                                                                   

Muži majú nižšie percento tuku a ich kolagénové vlákna sú pod pokožkou diagonálne. U žien sú kolagénové vlákna kolmé, takže je pre nich ťažšie udržať prebytočné tukové bunky. Prispieva k tomu aj ženský hormón estrogén, ktorý spôsobuje mäknutie a skracovanie kolagénových vlákien v spojivovom tkanive.

Celulitídu majú len ženy s nadváhou: NEPRAVDA                                                                                                                

Celulitídu môžu mať všetky ženy bez ohľadu na vek, tvar postavy alebo hmotnosť. S nadváhou môže byť celulitída viditeľnejšia, pretože sa v tukových bunkách ukladá viac tuku. Pokiaľ ale schudnete, neznamená to, že tým celulitída zmizne. Jedná sa o problémy v spojivovom tkanive.

Celulitída môže byť dedičná: PRAVDA 

                                                                                                                                        

Pokiaľ má tvoja mamička alebo babička pomarančovú kožu, je pravdepodobné, že ju budete mať tiež. Znamená to predovšetkým, že má váš organizmus sklony k pomalšiemu metabolizmu, väčšiemu ukladaniu tuku pod kožou a pomalšiemu krvnému obehu. Pamätajte však, že je to len jedna z príčin celulitídy a v žiadnom prípade nie je tou najvýraznejšou.

S vekom sa možnosť výskytu celulitídy zvyšuje: PRAVDA                                                                                                   

Celulitída sa začína rozvíjať, keď v puberte stúpa hladina estrogénu. V priebehu rokov sa telesná hmotnosť často zvyšuje a koža sa stáva tenšou, takže sa celulitída stáva viditeľnejšou. Po 25. roku taktiež dochádza k poklesu produkcie kolagénu, ktorý je kľúčový pre udržanie pevnej pokožky.

Pitie väčšieho množstva vody odstraňuje celulitídu: NEPRAVDA                                       


Samotné pitie vody „pomarančovú kožu“ nezlepší, ale správna hydratácia je v kombinácii s cvičením, správnou výživou a zdravým životným štýlom účinná. Pravidelným príjmom dostatočného množstva vody si udržujete zdravý lymfatický systém, ktorý umožňuje z tela vyplavovať toxíny, zároveň voda udržuje správnu hladinu vlhkosti pokožky


Pohyb znižuje výskyt celulitídy: PRAVDA


Fyzická aktivita pomáha redukovať množstvo tuku, zrýchľuje krvný obeh a buduje a udržuje svaly, je tak kľúčovým faktorom pri odstraňovaní celulitídy. Pevné svaly zaistia vypnutejšiu pokožku, takže je celulitída, aj keď je stále prítomná, oveľa menej viditeľná. Cvičenie je navyše jedným z najúčinnejších "ničiteľov" podkožného tuku.

Ktoré tvrdenie ťa obzvlášť prekvapilo?


Teraz ti je už určite jasné, že tak ako neexistuje jediná príčina celulitídy, neexistuje ani univerzálne riešenie.


Jedno je však isté: ak chceš riešiť elimináciu efektívne a s ohľadom na dlhodobé výsledky, musíš ju riešiť tam, kde vzniká.

A to je kde?


TAJOMSTVO O CELULITÍDE, KTORÉ TI EŠTE NIKTO NEPOVEDAL

Začnime od začiatku, čo to celulitída vôbec je a ako vzniká? Možno budeš prekvapená...

Celulitída je zmena tukového tkaniva spôsobená štrukturálnymi zmenami v podkoží. Tukové bunky sa tlačia na povrch v dôsledku oslabenia spojivového tkaniva.

 

Prečo sa to deje?

Všetky bunky v tele potrebujú vodu, aby boli schopné prežiť a mohli normálne fungovať. Voda im dodáva aj potrebné živiny. Často sa však stáva, že v medzibunkovom priestore zostáva príliš veľa vody, ktorá normálnemu fungovaniu buniek zabraňuje. Ak nefungujú bunky správne, dochádza k poškodeniu kože - spojivové a kožné bunky sa ničia.

Celulitída nebýva výsledkom nadbytočného množstva tuku. Býva spôsobená oslabením kožných buniek a spojivového tkaniva – kolagénových vlákien.

Chudnutím a snahou o vytvarovanie postavy celulitídu neodstránite, môžete iba do určitej miery zmierniť jej prejavy. Telo totiž nedokáže spotrebovávať tuk uložený v dermálnej vrstve kože - a práve tento tuk vytláča spojivové tkanivo von a prejavuje sa na povrchu formou celulitídy.

Ak chcete spoľahlivo odstrániť celulitídu a zabrániť jej vzniku, musíte umožniť živinám a vode, aby sa dostávali do buniek.

CELULITÍDA NIE JE LEN PROBLÉM KRÁSY, VARUJE ŤA, ŽE NIEČO V TVOJOM TELE NIE JE V PORIADKU


Viem, že celulitída ti spôsobuje najviac trápenia a zlej nálady práve preto, že sa ti nepáči a pretože očakávania spoločnosti, ohľadom ženskej krásy sú priveľmi vysoké.

Ideál ženského tela je ale úplne scestný. Ženy jednoducho majú celulitídu. Ak je našou spoločníčkou, nemali by sme sa za ňu hanbiť.

Je však dôležité si uvedomiť, že celulitída nie je len problém krásy, ale môže byť aj zdravotným problémom, preto si zaslúži zvýšenú pozornosť a starostlivosť.

Celulitída je znakom toho, že niečo v tvojom tele nefunguje úplne správne. Väčšinou je to preto, že tvoj lymfatický systém a krvný obeh nie sú v optimálnom stave v dôsledku nerovnováhy živín a nezdravého životného štýlu. Vznik celulitídy urýchľujú aj voľné radikály, ktoré môžu pokožke spôsobiť oxidačný stres.

OSLABENÝ LYMFATICKÝ SYSTÉM

Lymfatický systém je zodpovedný za správne fungovanie procesov a za čistenie tela. Lymfatická tekutina sa pohybuje veľmi pomaly a za pohyb je zodpovedný predovšetkým pohyb kostrového svalstva – preto je veľmi dôležité, aby ste sa dostatočne hýbali, najmä ak máte prevažne sedavé zamestnanie.

Okrem odstraňovania toxínov, odpadových látok a prenášania živín do krvného obehu sa lymfatický systém stará aj o to, aby bunky dostávali dostatok kyslíka a cukru. Ak je lymfatický systém preťažený, nemôže dostatočne vykonávať svoje funkcie a bunky ostávajú bez tak potrebného kyslíka.


Čo oslabuje lymfatický systém?

- zlá funkcia čriev

- príliš málo vitamínov a stopových prvkov

- príliš málo pohybu

 

VOĽNÉ RADIKÁLY A OXIDATÍVNY STRES

Voľné radikály sú vedľajším produktom biochemických reakcií, ktoré v tele prebiehajú neustále. Počas svojej cesty telom môžu poškodiť bunkové membrány, bielkoviny a DNA. Voľné radikály, ktoré by mohli poškodiť tvoje telo, sú neutralizované antioxidantmi. Ak dôjde k nerovnováhe medzi tvorbou voľných radikálov a antioxidantmi, ktoré ničia, telo je vystavené oxidačnému stresu, nastáva problém.


Medzi poškodenými bunkami sú často aj tie zodpovedné za tvorbu látok ako kolagén a elastín – látok, ktoré hrajú hlavnú rolu v tom, či celulitídu máš alebo nie.


Čo spôsobuje voľné radikály?

- nadmerné vystavenie UVA lúčom

- environmentálne znečistenie

- fajčenie

- nezdravá strava; spracované mäso, vyprážané jedlá, nasýtené tuky a alkohol


SLABÉ CIEVY A KAPILÁRIE

Ver alebo nie, zlé cievy a kapiláry môžu tiež hrať veľkú úlohu pri celulitíde. Ak sú oslabené, nedokážu preniesť dostatok vody a živín do najvzdialenejších vrstiev tvojej pokožky – dermis a epidermis. 


Čo spôsobuje oslabenie ciev?

-sedenie alebo státie príliš dlhú dobu

- väčšie množstvo alkoholu

- príliš málo pohybu

- hormonálne zmeny

- starnutie



AKO MÔŽEŠ PREDÍSŤ CELULITÍDE, SKÔR AKO VÔBEC NASTANE?

Len pred pár odsekmi som ti naznačila, že oxidačný stres, ktorému sú bunky vystavené, je veľkým vinníkom nepríjemnej celulitídy. Je takmer nemožné, aby tvoje bunky neboli nikdy vystavené oxidačnému stresu, napriek tomu ho môžeš výrazne znížiť alebo mu zabrániť.


Oxidačný stres poškodzuje bunky, ktoré produkujú kolagén a elastín – víťazný pár pre krásnu, pevnú a hladkú pokožku. Kolagén je najhojnejšia bielkovina v tvojom tele. Ak ho máš dostatok, tvoja pokožka je krásna a tonizovaná. Elastín je tiež proteín - vysoko natiahnuteľný proteín, ktorý zaisťuje, že tkanivá sa po natiahnutí alebo zmrštení vrátia do pôvodného tvaru.


Ak kolagén a elastín nie sú zastúpené v dostatočnom množstve, pokožka stráca pevnosť.

S dostatočne silnou armádou antioxidantov bude tvoje telo ľahšie bojovať proti voľným radikálom, ktoré putujú po tele a hľadajú bunky, ktoré by ľahko zničili.


Ak svoje telo podporíš v boji proti voľným radikálom a oxidačnému stresu pomocou antioxidantov, znížiš tak možnosť rozpadu spojivového tkaniva a vzniku celulitídy.


ZABRÁŇ PÔSOBENIU VOĽNÝCH RADIKÁLOV A POSILNI SPOJIVOVÉ TKANIVO POMOCOU ANTIOXIDANTOV

Voľné radikály, ktoré by mohli poškodiť tvoje telo, sú neutralizované antioxidantmi.

Antioxidanty sú látky, ktoré inhibujú oxidačné procesy. Ide o procesy, pri ktorých vznikajú voľné radikály ako vedľajší produkt. Ak dôjde k nerovnováhe medzi tvorbou voľných radikálov a antioxidantmi, ktoré ničia, telo je vystavené oxidačnému stresu.

Existuje niekoľko spôsobov, ako dostať antioxidanty do tela; prostredníctvom stravy alebo výživových doplnkov.


V boji proti oxidačnému stresu a tým aj prevencii celulitídy vyniká antioxidant SOD.

Ide o výťažok z melóna a jeho účinnosť je dokázaná aj klinickými štúdiami.

VEDECKY OVERENÝ VZOREC, KTORÝ ZARUČUJE 12% STRATU CELULITÍDY ZA 56 DNÍ!

Celulitída, ktorá vytvára vzhľad pomarančovej kože na nohách, zadku či bruchu, je výsledkom dvoch vecí – hypertrofie tukových buniek a rozpadu spojivového tkaniva. Obe úzko súvisia s oxidačným stresom, ktorému sú bunky vystavené. 


V štúdii zahŕňajúcej 41 žien polovica žien konzumovala prírodný extrakt s antioxidantom SOD B Dimpless® počas 56 po sebe nasledujúcich dní. Výrazne znížená celulitída bola pozorovaná už po 28 dňoch a po 56 dňoch sa účinok ešte zvýšil.


Antioxidant SOD B Dimpless® inhiboval rozpad spojivového tkaniva a stimuloval rozpúšťanie tukových buniek.



Účinnosť preukázaná klinickou štúdiou

Dimpless preukázateľne funguje v boji proti celulitíde a znižuje jej viditeľnosť. Pozrite si výsledky žien, ako ste vy, namerané v klinickej štúdii nižšie.


KAPSULY KOMBINUJÚCE PRÍRODNÉ EXTRAKTY NAJSILNEJŠÍCH A NAJÚČINNEJŠÍCH ANTIOXIDANTOV

SOD antioxidant je hlavnou zložkou Celluvital kapsúl, 100% prírodného doplnku stravy, ktorý zmierňuje účinky oxidačného stresu a predchádza celulitíde.

Zloženie:

Špeciálny extrakt SOD (superoxid dismutáza)

SOD je kľúčový primárny antioxidant, ktorý je prirodzene prítomný v našom tele. Nachádza sa vo všetkých formách života a chráni živé bytosti pred oxidačným stresom už viac ako 2 miliardy rokov. SOD je prítomný vo vnútri aj mimo bunkových membrán - priamo tam, kde sa nachádzajú voľné radikály. Hrá kľúčovú úlohu pri prevencii oxidačného stresu. SOD je prítomný aj priamo v mitochondriách, ktoré sú zodpovedné za 90% produkcie voľných radikálov.


Extrakt z červeného hrozna


Extrakt z hrozna má výnimočné antioxidačné vlastnosti, pretože obsahuje vysoký obsah vlákniny a veľmi dôležitý riboflavín. Riboflavín hrá dôležitú úlohu pri ochrane buniek pred oxidačným stresom a tiež prispieva k udržaniu zdravej pokožky. Kyselina linolová, ktorá sa nachádza aj v tomto extrakte, pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi.


Zinok


Zinok je minerál, ktorý je rozhodujúci pre tvorbu buniek. Pomáha tkanivu rásť a hojiť sa. Okrem toho je zinok súčasťou dôležitého antioxidačného enzýmu CHSK – poskytuje podporu pre optimálny výkon.


Meď


Jednou z najdôležitejších úloh medi v tele je podpora redukcie kyslíka, preto pôsobí ako antioxidant. Je dôležitou podporou pre antioxidant CHSK. Najlepšie funguje, keď sa konzumuje v kombinácii so zinkom, pretože sa navzájom potrebujú pre optimálny výkon.


CELUVITAL je antioxidačná zmes, ktorá chráni bunky pred stresom, zabezpečuje optimálne fungovanie a tým zabraňuje rozpadu spojivového tkaniva, ktoré následne buduje celulitídu!






Odporúčame
background
1 Recenzie
Celluvital
60 Kapsúl
Na sklade

/ Množstvo na 30 dní/ 0,86€ na deň

Celluvital je antioxidačná zmes, ktorá redukuje prejavy celulitídy a zabraňuje vzniku novej. Špeciálny antioxidant SOD® chráni bunky pred stresom a zabezpečuje ich optimálne fungovanie.

Celluvital zabraňuje tiež poškodeniu spojivového tkaniva. Celluvital kapsuly kombinujú prírodné extrakty obsahujúce najsilnejšie a najúčinnejšie antioxidanty s minerálmi, ktoré poskytujú neoceniteľnú podporu ich účinku.

€25,90
Prečítajte si tiež
5 MÝTOV O DETOXIKÁCIÍ
Detoxikácia organizmu sľubuje viac energie, lepšiu psychickú a fyzickú pohodu a posilnenie imunitného systému. Detoxikácia...
3 ŠTÁDIÁ MENOPAUZY A SYMPTÓMY, KTORÉ NECHCETE IGNOROVAŤ
Keď sa spomenie menopauza, väčšina ľudí si myslí, že menopauza je len obdobie, kedy strácate menštruáciu a pociťujete všet...
SKÚSENOSTI ZÁKAZNÍČIEK S KAPSULAMI FEMCARE: 7 ŽIEN, 7 PRÍBEHOV
Aj ty si sa ocitla v situácii, kedy máš pocit, že z tvojho tela všetka vlhkosť zmizla nadobro?Máš problém so zápalmi, nepr...